Koiran hampaiden harjaus

Koiran hampaiden pesu

Koiran hampaiden pesu hammasharjalla ja hampaidenpesulapulla

Koiran hampaiden hoito

Kissan ja koiran hammaskivi sekä siitä aiheutuvat erilaiset suun ja hampaiden ongelmat ovat suurimpia yksittäisiä lemmikkien terveysongelmia. Vaikka osalla lemmikeistä on suun rakenteen tai geenien vuoksi suurempi riski hammaskiven muodostumiseen, voi hyvällä kotihoidolla aina vaikuttaa suun terveyteen merkittävästi. Tässä tekstissä käydään läpi yleisimmät ja helpoimmat tavat koiran hammasterveyden hoitoon kotioloissa. Vaikka suurin osa tekstistä koskeekin nimenomaan koiraa, voi samoja lainalaisuuksia soveltaa kissojen hammashoitoon. Bogadent® tarjoaa aktiivisen puhdistuksen tuotteet, lisäravinteet ja toiminnalliset purutuotteet sekä kissalle että koiralle.

 

Kissalle ja koiralle kertyy päivittäin ruuan mukana epäpuhtauksia hammaspinnalle. Kun tämä massa yhdistyy suun bakteeristoon, kertyy hampaan pinnalle plakkia. Syljen mineraalit kovettavat hampaan pinnalla olevan plakin hammaskiveksi. Poistamattomana hammaskivi menee ientaskuun, jossa se voi aiheuttaa ientulehduksen ja lopulta ikenen löystymisen ja hammaspuutoksia. Tämän ohella hammaskivi ja sen seurauksena tulevat ongelmat aiheuttavat esimerkiksi pahanhajuista hengitystä, kipuja ja ruokahaluttomuutta ja ienten verenvuotoa. Tulehtunut suu vaikuttaa koko koiran yleisvointiin. 

Koiran hampaiden pesu

Koiran hammaspesu on hyvä ottaa päivittäiseksi rutiiniksi jo pentuiässä. Päivittäin toistettuna koiran hampaiden harjauksesta saa parhaan hyödyn ja lemmikki tottuu pesuun nopeasti. Koiran päivittäinen hammashoito kestää vain noin minuutin, joten merkittävästä ajankäytöstä ei ole kyse – etenkin, kun sen suhteuttaa hyötyihin ja esimerkiksi rahan säästöön, kun hampaista aiheutuvilta eläinlääkärikäynneiltä voidaan välttyä. 

 

Aikuisenkaan koiran kanssa peli ei ole menetetty. Koirien hammastahnat ovat yleensä hyvänmakuisia ja pikkuhiljaa totutellen vanhempikin koira oppii hampaiden harjauksen rutiinin. Voit aloittaa ensin yhdestä hampaasta ja laajentaa pesupintaa totuttelun myötä.

 

Tärkeintä sekä pennun että aikuisen koiran kanssa touhutessa on tehdä hampaidenharjauksesta hauska ja positiivinen hetki, jossa koiraa ei pakoteta, vaan koira tulee tilanteeseen vapaaehtoisesti ja mielellään. Muista, että perinteiselle hammasharjalle on vaihtoehtoja, jotka tekevät toimenpiteestä nopeamman ja näppärämmän molemmille osapuolille!

Koiran hampaidenpesu

Koiran hammasharja

Koiran hammasharjan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat pehmeät harjakset ja sopivan pieni koko. Periaatteessa koiran hampaanpesuun käy siis myös pehmeä, pieni lasten hammasharja. Koirien hammasharjoissa on kuitenkin usein esimerkiksi paremmin koiran suuhun sopiva muotoilu tai omistajan työtä helpottava pidempi varsi. Tutustu eri harjojen ominaisuuksiin ja valitse paras omalle lemmikillesi! Huomioi, että perheen jokaisella koiralla tulee olla oma hammasharja. Yhteinen hammasharja lisää bakteerien ja infektioiden leviämisen riskiä.

Koiran hampaanpesulappu

Erinomainen vaihtoehto perinteiselle hammasharjalle on harja tai pesulappu, joka asetetaan pesijän sormeen. Jos hammasharja tuntuu koiralle pelottavalta kapistukselta ja kaikkien hammaspintojen läpikäynti hankalalta, kannattaa harkita tätä vaihtoehtoa. Usein oman ihmisen sormi on helpompi päästää tunnustelemaan ja hankaamaan plakkia kuin jännittävä hammasharja.

 

Yleisesti hampaanpesulappujen kanssa käytetään koiran hammastahnaa samoin kuin hammasharjan kanssa. Markkinoilla on sekä kertakäyttöisiä pesulappuja että uudelleenkäytettäviä sekä silikonisia sormiharjoja. Tällaisen ratkaisun avulla pesijä saa erinomaisen tuntuman hampaistoon ja huomaa nopeasti mahdolliset heiluvat hampaat. 

Jaa

Muut julkaisut

antalya bayan escort
Free Porn
Ev depolama Ucuz nakliyat teensexonline.com